Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Riječki gimnazijalci pomažu beskućnicima- zdravi sendviči u zamjenu za donacije – Glazba — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

od 10 do 13 sati na Korzu

Riječki gimnazijalci pomažu beskućnicima- zdravi sendviči u zamjenu za donacije

Utorak, 16. svibnja 2017.

Učenici Gimnazije Andrije Mohorovićić pozivaju sve Riječanke i Riječane da se u utorak, 16. svibnja priključe javnoj akciji za pomoć korisnicima prihvatilišta Ruže sv. Franje.

Naime, na štandu na Korzu, kod stare pošte, od 10 do 13 sati građanima će, u zamjenu za prehrambeni ili higijenski proizvod, dijeliti zdrave sendviče s namirnicama lokalnih proizvođača hrane i malih OPG-ova.  

Namirnice za sendviče osvojili su kao nagradu za sudjelovanje u video natječaju Udruge Žmergo “Tanjur pun dobrote”. Riječ je o natječaju u sklopu europskog projekta za osnovne i srednje škole 12 europskih i 2 afričke zemlje “EAThink2015 – jedi lokalno, misli globalno”, financiranom od Europske unije.

Cilj projekta “EAThink2015“ je kod europskih učenika, učitelja i nastavnika podići kritičko razmišljanje i aktivno uključivanje u izazove globalnog razvoja, kroz usredotočenost na održive prehrambene sustave i mala poljoprivredna gospodarstva.

Učenici riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića, svojim su kratkim videom na temu odgovornog ponašanja s hranom osvojili treće mjesto, a svoju su nagradu odlučili iskoristiti kako bi pomogli riječkim beskućnicima, te će na Dan otvorenih vrata škole napraviti 150 sendviča i ponuditi ih sugrađanima. Osim na Korzu, donacije budućih gimnazijalaca i zainteresiranih za upis u gimnaziju zaprimat će se i u školi.

Danas, s više od 800 milijuna gladnih ljudi, u najbogatijim zemljama hrana se baca više nego ikad prije. Postojeći sustavi hrane imaju brojne negativne utjecaje na okoliš i zdravlje, dok politički i financijski interesi često ugrožavaju prava poljoprivrednika, ali i prava potrošača. Na ovaj način zajednica se uključuje u promociju lokalne, organske hrane i zdravlja, ali se potiče i solidarnost i aktivizam građana. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset