Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Mjuzikl Život za život nakon uspješne premijere ide dalje – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

poljski redovnik kao nadahnuće

Mjuzikl Život za život nakon uspješne premijere ide dalje

Soundset | Nedjelja, 10. ožujka 2013.

Sljedeća izvedba ovog duhovnog rock mjuzikla je 12. ožujka u dvorani Sv. Franje na Svetom Duhu, a kasnije slijede i dvije izvedbe u Komediji. Sve je već rasprodano.

Nakon prve izvedbe duhovnog rock mjuzikla „Život za život“, koja je izazvala pravo oduševljenje publike, u utorak, 12. ožujka slijedi nova izvedba na istoj lokaciji.

Podsjetimo, na premijeri 26. veljače se u dvorani Sv. Franje na zagrebačkom Svetom Duhu okupilo dvjestotinjak ljudi, među kojima i poznata pjevačica Sanja Doležal. 

''Izvanredno, briljantno! Odgledala sam predstavu u jednom dahu i još sam uvijek pod dojmom. Imajući na umu da se ovdje uglavnom radi o amaterima zvuk je kristalno čist, dikcija savršena, pjevači izvanredni, solisti super, priča suvisla, a narator genijalan. Jedino što mogu jest zamoliti Bezgrešnu da ovaj mjuzikl krene u život i da ga vidi što više ljudi'', rekla je tada Sanja Doležal, koja od samog početka prati ovaj projekt.

Mjuzikl nadahnut životom sv. Maksimilijana Kolbea, poljskog redovnika koji je u logoru u Auschwitzu darovao svoj život za drugoga, kroz devet prizora uspješno dočarava svečev karakter- njegovu poslušnost, vjernost, požrtvovnost, molitvu i neizmjernu ljubav prema Bezgrešnoj. 

Da se šestomjesečni trud cijele postave mjuzikla isplatio potvrdio je vidljivo ganut producent mjuzikla fra Ivan Bradarić.

''Gromoglasan pljesak publike zaista je nagrada svima onima koji su silno trudili oko ovog projekta'', rekao je Bradarić.

Prava zvijezda večeri bio je zbor „Kolbe“ koji je utjelovio Vojsku Bezgrešne. Tridesetak mladih volontera i zaljubljenika u glazbu svojom su vokalnom izvedbom sasvim zasluženo izazvali najviše ovacija publike. 

Iskusni kazališni glumac Rajko Bundalo izvrsno je odigrao ulogu Franje Gajowniczeka, oca obitelji za kojega se Kolbe žrtvovao, a pohvale su dobili i solisti - Aleksandra Marković u ulozi Bezgrešne, Ante Lučić u ulozi Kolbea, Sanja Bardun u ulozi Sare, Gordan Kovačević u ulozi okupatora, te logoraši Nikola Pašalić, Vedran Bonačić i Nino Kordić. Soliste i zbor uživo je pratio odličan ansambl „Novo svitanje“ .

Obitelj Bardun - Sanja, Branko, Iva i Matea imali su ključnu ulogu u postavljanju ovog mjuzikla. Autor mjuzikla je Daniele Ricci, scenarist Krešimir Tičić, a režiju potpisuje Richard Simonelli, kazališni veteran koji je nedavno dobio nagradu za životno djelo.

Organizatori su Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, Nacionalni centar Vojske Bezgrešne, časopis Veritas - Glasnik sv. Antuna Padovanskoga i grupa Novo Svitanje.

Izvedbe koje slijede su 12. i 14. ožujka na Svetom Duhu te 17. i 18. ožujka u Gradskom kazalištu Komedija. Sve su ove izvedbe već rasprodane pa će zbog velikog interesa na stranici www.veritas.hr biti objavljeni novi termini.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset