Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Završio dvodnevni festival „Tko pjeva zlo ne misli“ – Kultura — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Vidikovac Maksimir

Design district Zagreb

Kultura Ponedjeljak, 12. lipnja 2017.

Završio dvodnevni festival „Tko pjeva zlo ne misli“

Ponedjeljak, 12. lipnja 2017.

Završio dvodnevni festival „Tko pjeva zlo ne misli“ i podsjetio Zagrepčane na neka dobra stara vremena.

Ovog se vikenda po prvi puta održao festival Tko pjeva zlo ne misli, kojim se odala počast najvoljenijem hrvatskom filmu svih vremena. Na zagrebačkom Vidikovcu u parku Maksimir, koji je ujedno i jedno od mjesta gdje se odvija radnja istoimenog filma, u dva dana posjetitelji su se mogli vratiti u predratni Zagreb 30-ih godina, bilo to u glazbi, stilu, modi, ali i hrani.

Subota je započela okupljanjem Puhačkog Orkestra ZET-a, svojevrsnih doajena limene glazbe, osnovanog daleke 1927.g. Orkestar je nastupio i u samom filmu Tko pjeva zlo ne misli, a u subotu je nastup odradio i Stjepan Strmečki, jedan muzičara iz originalne postave orkestra u filmu, koji je tada imao 18 godina.

Festival ne bi bio pravi bez Mirjane Bohanec, svima poznate kao Ane Šafranek, koja je čak i za ovu prigodu zapjevala s Puhačkim orkestrom te dodatno uljepšala već divnu atmosferu na Vidikovcu. Osim druženja s Mirjanom Bohanec i Puhačkim orkestrom ZET-a, na Vidikovcu je najavljena i predstava Tko pjeva zlo ne misli koja je inspirirana filmom.

Rene Medvešek je predstavio kazališno djelo u kojem rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba. Predstavljanju su se pridružili glumci koji sudjeluju u predstavi te su se sa zadovoljstvom podružili s Mirjanom Bohanec. Gospodina Fulira u predstavi glumi Krešimir Mikić. Franju Šafraneka glumi Dušan Bućan, Anu Šafranek glumit će Zrinka Cvitešić, a Tetu Minu glumi Ivana Boban. 

Subotnji dan završio je na možda, najljepši mogući način, projekcijom filma Tko pjeva zlo ne misli u 21h, gdje su posjetitelji se zajedno u jedan glas prisjećali poznatih citata iz filma.

Posjetitelji su kroz festival mogli uživati u pravim glazbenim poslasticama: Mate Matišić Trio, poznati scenarist, dramatičar, skladatelj i muzičar Mate Matišić, koji su izvodili jazz i swing standarde, uz gostovanje pjevačice Lele Kaplowitz, Tvrtko Stipić i Tango Appassionato, koji su približili popularne šlagere od 30-ih do 60-ih godina prošlog stoljeća, uključujući i Ja ljubim, Promenadni Ansambl koji je svojim nastupom približio slušateljima klasičnu glazbu na kvalitetan i zanimljiv način. Plesna glazba, marševi, valceri, polke, uvertire, fantazije, tango, melodije iz opera i opereta, animir-glazba i klasični evergrini bili su na repertoaru za ovaj festival. 

Nedjelju, ujedno i zadnji dan festivala zatvorili su Kristijan Beluhan i Ajnemahtec kvartet te Jimmy Stanić i Sexy Boys, legendarni evergreen pjavač i vic maher koji ne posustaje niti u svojim poznim godinama.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset