Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Antonija Mandić - od čitanja Skenera do Georgea Clooneyja – Vijesti – Plavi – Radio — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

OSAMNAEST PLAVIH GODINA

Antonija Mandić - od čitanja Skenera do Georgea Clooneyja

Soundset | Utorak, 03. veljače 2015.

Plavi radio krenuo je s emitiranjem u veljači 1997. Tim povodom ove veljače u našem eteru gostuju poznati glasovi koji su svoje prve medijske korake imali upravo na frekvecijama 89,1 i 98,0.

Antoniju Mandić začinila je Zornjak Soundset Plavog s Danielom Bilićem. Malo je poznato da je, prije nego je postala poznato televizijsko lice, Tonka bila poznati radijski glas.

"Svako jutro si dolazila čitati Skener i vikala biži ća od mene! Ne mogu čitat', šta je ovo?!", prisjetio se Daniel.

Tonka kaže kako joj je to bilo super razdoblje, jer je na posao dolazila u pidžamama. Družila se s Danielom i Stankom, a radio će joj uvijek ostati u posebnom sjećanju.

"Uvijek ću patiti za radijom. Tu barem ne moram stavljati umjetne trepavice."

S tadašnjeg Plavog radija Antonija je otišla na Novu TV, a potom i na RTL, na kojemu je 11 godina. I upravo na tu obljetnicu pozdravlja se s tom ekipom.

"Još uvijek brišu lokve vode. Jel' stvarno piše da na RTL-u plaču zbog mog odlaska?", smijala se Antonija, te poručila Biliću da je otišla, jer je došla preuzeti njegov Zornjak.

"Teško mogu zamisliti da radim od šest ujutro. Zaista ne znam ikoga tko je budan u to vrijeme, i ne znam koga bih mogla nazvati."

Ali neke njezine prijateljice se bude...

"Da, kad sam im rekla da idem na Plavi radio, raznježile su se, i puno vas pozdravljaju. Ivana Pezo Moskaljov, Tatjana Krajač i Ksenija Kardum, koje su isto ovdje radile i strašno su ljubomorne što sad nisu tu, čestitaju rođendan Soundset Plavom!"

Bilić je uskoro natjerao Tonku da čita vijesti, kao u dobra stara vremena, pa se ona prisjetila kako je imala problema s izgovorom stranih imena, nakon čega su joj ih počeli pisati "po Vuku".

I Daniel i Antonija su radili u starom studiju Plavog radija u Frankopanskoj, gdje je DJ sjedio u izlogu i komunicirao s prolaznicima.

"Bilo je super, jer smo bili puno mlađi. Radio je super medij, i osim što žene ne trebaju brinuti kako izgledaju, meni je uvijek bio gušt ići na posao. I kad se nađem s curama koje sam spomenula, s kojima sam radila, uvijek se završi sa aaaw, kako je to bilo lijepo vrijeme."

Kako si uopće završila na radiju?
"Izašla sam na tramvajskoj stanici u Frankopanskoj. Šalim se. Završila sam fakultet i nekako je bilo logično početi na radiju", rekla je Tonka.

Na Novoj TV bila je novinarka vanjske politike, no većina javnosti pamti ju po intervjuima s poznatim osobama, pogotovo s Georgeom Clooneyjem. Od Berlina, Cannesa i dodjele Oscara, pa, kako kaže, do Vinkovačkih jeseni.

"RTL me pozvao a moj jedini uvjet bio je da hodam po terenima. Uletjeli su festivali i intervjui, nisam se raspakirala sedam godina, nisam kupila zavjese sedam godina. To je bilo divno iskustvo koje ću prepričavati svojim unucima."

Najbolje iskustvo?

"Prema meni su svi bili divni, iako su me drugi kolege upozoravali kakav je tko. Nekako mi bude toplo oko srca kad se sjetim Toma Hanksa, koji mi je kuhao čaj za vrijeme intervjua. Ali većina njih je bila jako posebna, simpatična i otvorena."

Najneugodniji trenutak?
"Među prvim intervjuima u Barceloni za film Catwoman, bio je tu Benjamin Bratt, tadašnji partner Julije Roberts. Ja sam došla u bluzici sa svilenom vrpcom koja se odvezala, jer sam nosila neke stvari. On je rekao da sam mu najdraža novinarka, a ja došla k'o na mamografiju!"

Tonka nije htjela o daljnjim planovima nakon odlaska s RTL-a.

"Ali Danijelova šihta je sigurna. Uopće me ne zanima buditi se prije šest".

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset