Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Uspješan projekt ugradnje solarnih ploča u Zagrebačkoj županiji – Business – Science & Business — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.05.2018.

bit će ih još

Uspješan projekt ugradnje solarnih ploča u Zagrebačkoj županiji

Soundset | Četvrtak, 18. listopada 2012.

Maksimalni iznos koji je pojedino kućanstvo moglo dobiti je 12.000 kuna.

Odlaskom iz centra grada sve se češće na krovovima kuća mogu vidjeti solarne ploče. Zagrebačka županija prednjači po tom pitanju, a nedavno su objavili i rezultate natječaja za subvencije pri ugradnji sustava korištenje obnovljivih izvora energije.

"Subvencionira se ugradnja kolektora u 50 kućanstava. Akcija se provodi u suradnji sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a za potpore će se ukupno izdvojiti 600 tisuća kuna", rekao je pročelnik županijskog ureda za gospodarstvo Damir Fašaić. Maksimalni iznos koji je pojedino kućanstvo moglo dobiti je 12.000 kuna. Kao i lani, prijavilo se duplo više građana od određenih 50, zbog čega će županija akciju ponoviti i iduće godine kada će uvesti ugradnju i drugih izvora obnovljive energije. No, to će ipak ovisiti o raspoloženju Fonda za zaštitu okoliša.

Povrat investicije, uz pomoć subvencije, predviđen je kroz 6 do 7 godina. No, sama ušteda na kraju ovisi o kućanstvu, odnosno njihovim potrebama za energijom.

Po sličnim uvjetima subvencije je dodjeljivao i Grad Zagreb. Razlika je što se ovdje već apliciraju i korisnici peleta, pirolitičkih peći, fotonaponskih sustava, te naravno, solarnih kolektora.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset