Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Reforme zvane poskupljenje – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

Soundset skener

HAC i HŽ: Spori i skupi

Skener Ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

Reforme zvane poskupljenje

Kornelije Hećimović | Petak, 17. ožujka 2017.

Poslušaj

00:00min

Što je za vas mali iznos? 2 kune koje ostavite konobaru jer je kava bila baš fina? Ili možda 15 kuna za kokice, ako ste uopće skupili novac za kino? 

Za bivšeg ministra financija Borislava Škegru, čovjeka koji nam je uveo PDV, mali iznos je... 31 milijun eura. Dobro ste čuli. Točno toliko je naime iznosilo jamstvo koje je njegovo ministarstvo, dok mu je on bio na čelu, odobrilo Todoriću i Agrokoru. Sam Škegro je to jučer okarakterizirao malim iznosom.
E vidite, nikad mi nećemo iz situacije u kojoj se nalazimo dok našim političarima 31 milijun eura bude sitniš, kikiriki, mali iznos.
Istovremeno s tim iz vlade su nam jučer spremili novi udar na naše džepove. Novi mali iznos - povećanje cestarina za 5%, a u ljetnoj sezoni za 10%. A čujte, treba platiti sva ona silna višestruka farbanja tunela.
Svaka reforma o kojoj priča bilo koja hrvatska vlada zadnjih 20 godina završi isključivo na novim porezima. Svaku reformu bilo čega na kraju platimo mi iz svog novčanika. I neki od vas misle: ma što ovaj Kornelije priča, maliciozan je, zašto izmišlja termine, pa nitko nije lud da nove namete i poskupljenja zove reformom.
Ne znam ja tko je lud, ali znam da je ministar Oleg Butković uz gomilu termina koji se po običaju prelijevaju iz šupljeg u prazno, ovo poskupljenje nazvao baš tako: reformom!
No nema razloga za brigu, u doba dok 60.000 zaposlenih u Agrokoru i 150.000 članova njihovih obitelji brine za svoju egzistenciju, dok tisuće hrvatskih tvrtki kojima Agrokor duguje milijarde strepi da će ostari bez svojih novaca, dok se index burze drastično sruši čim netko u vladi samo spomene ime Todorić, Hrvatske financije vodi Zdravko Marić, čovjek koji je ime stvorio na poziciji izvršnog direktora za strategiju baš u Agrokoru.
Samo kažem.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset