Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Zadnji dan predizbornih laži – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

26.04.2018.

Soundset skener

Zadnji dan predizbornih laži

Kornelije Hećimović | Petak, 19. svibnja 2017.

Poslušaj

00:00min

Ljudi sjede u automobilima satima, detaljne kontrole, kilometarske kolone... sjećate se, zar ne? Prije samo koji tjedan tako je izgledalo na graničnim prijelazima sa Slovenijom.

Našim političarima je trebalo nekoliko dana da to prokomentiraju i da napišu neko reda radi pismo slovenskim kolegama. Ali gle čuda, samo par minuta nakon što su slovenske vlasti zabranile Thompsonov koncert digla se kuka i motika, telefoni proradili, izjave se počele pisati, protestne note uručivati... 

Predsjednica priča kako glazba spaja, predsjedniku vlade nije jasno čemu zabrane. Ništa za ovu naciju nije bitnije od Thompsona. Oko njega smo se spremni iste sekunde posvađati s cijelim svijetom. Ponekad mi se čini da Hrvatskom vlada Marko Plenković Thompson.  

I danas će, budite u to sigurni, političarima piti puna usta onoga što želite čuti. Danas je naime zadnji dan predizbornih laži, obmana i prodavanja magle, jer sutra je naravno izborna šutnja, Bog ju blagoslovio.
I još jednom neumorno želim naglasiti kako su ovo ispred nas lokalni izbori, i kako na njima trebate glasovati za akcije u vašem kvartu, gradu, županiji, i kako se oni nikako ne tiču ideoloških podjela u koje nas političari konstantno uvlače. U mom kvartu recimo treba sagraditi nogostup na dijelu ceste uz potok. Kronično nedostaje drveća i samim time hlada u parku za pse gdje provodim nekoliko sati dnevno. Toplovodna mreža svake zime zakaže barem dva puta, pa bi bilo sjajno da se i ona konačno obnovi. I bilo bi dobro da se konačno osposobe liftovi za invalide na željezničkoj stanici. To su stvari kojima ću se ja baviti na ovim izborima. I baš me briga hoće li drveće saditi i cestu asfaltirati HDZ, SDP, MOST ili netko peti. Sve dok se to konačno ne napravi.
I uopće nije bitno sluša li se na predizbornim štandovima Thompson ili Metallica.
Pamet u glavu u nedjelju i sretno nam svima.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset