Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Zatvor me nije slomio, opet želim biti gradonačelnik Varaždina – Skener — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.05.2018.

Soundset skener

Vlada kopira Severinu

Skener Četvrtak, 20. travnja 2017.

Zatvor me nije slomio, opet želim biti gradonačelnik Varaždina

Dajana Kruneš | Četvrtak, 20. travnja 2017.

Vratio se iz mrtvih i svima poručio "Zatvor me nije slomio, opet želim biti gradonačelnik Varaždina".

Nizale su se protiv njega optužnice i istrage za korupciju, umjesto novaca iza zatvorski rešetaka brojao je ovčice, ali Ivan Čehok spreman je ponovno ući u borbu za gradonačelničku fotelju.

"Svi smo nedužni dok nas ne proglase krivim", je istina je. A i vjera nas uči praštanju – u Bibliji stoji "Oprosti nepravdu svojemu bližnjemu, pa kad budeš molio, grijesi će se tvoji oprostiti". Ipak, zanimljivo je koliko je dug popis kada u sveznajući Google upišeš pojam "gradonačelnici sa optužnicama".

Pa tako, primjerice, optužnica je sustigla koprivničku gradonačelnicu zbog lažiranja putnih troškova, USKOK je podignuo optužnicu protiv bivšeg omiškog gradonačelnika jer je bespotrebno ugovarao istraživanja javnog mijenja i Grad je to platio 80 tisuća kuna, gradonačelnika Crikvenice tereti se za zlouporabu položaja za privatne interese, đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića zbog krivotvorenja službene isprave. Gradonačelniku Zadra, Božidaru Kalmeti, optužnice više i ne brojimo. Na njih je vjerojatno naviknuo i gradonačelnik Milan Bandić. Nisu oni jedni, ali kao što rekosmo lista onih koji su se našli na optuženičkim klupama, protiv koji se nizale ili se nižu optužnice je duga. Toliko duga da se stječe dojma kako je boravak u pritvoru – zatvoru onako reda radi, da se može upotpuniti životopis.

Pa kada i mene ulovite da u gluho doba noći provaljujem u aute, da sam krivotvorila diplomu, da primam kuverte ispod stola – nemojte me prijavljivati za nešto što je kod nas uobičajeno već za 4 godine zaokružite moje ime na listi. Jer mi smo takav narod. Političari-zatvorenici naš su valjda fetiš. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset