Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Hrvatski košarkaši otvaraju s Mađarskom – Sport — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

Eurobasket

Hrvatski košarkaši otvaraju s Mađarskom

Soundset | Petak, 01. rujna 2017.

Nakon Mađarske, hrvatske košarkaške reprezentativce očekuju susreti s Rumunjskom, Crnom Gorom, Španjolskom i Češkom. 

Hrvatski košarkaši otvaraju Europsko prvenstvo u rumunjskom Cluju protiv Mađara. Susret počinje u 14 sati, a nakon Mađara izabranike Aleksandra Petrovića očekuju Rumunjska, Crna Gora, Češka i branitelj naslova Španjolska. 

"Mađari su haklerska ekipa, s jednim ekstra pojedincem, ostatak ekipe sastavljen je od igrača iz domaće lige, koja nije prejaka, pa će sve ovisiti o nama", rekao je za HRT hrvatski kapetan Roko Leni Ukić o prvim protivnicima na turniru.

Poslije Mađarske, Hrvatsku očekuje utakmica protiv Rumunjske u subotu u 19:30, potom u ponedjeljak susret s Crnom Gorom u 16:45, idući dan sa Španjolskom u 16:45, a obračun sa Češkom koja je deklasirala Hrvatsku u osmini finala posljednjeg EP-a slijedi u četvrtak u 13:30. 

Izbornik Petrović okupio je nekoliko veterana, kao što su iskusni Marko Popović, Roko-Leni Ukić, Marko Tomas i Luka Žorić. Uz njih, tu su i Darko Planinić, Krunoslav Simon, devetnaestogodišnji Dragan Bender te, dakako, Dario Šarić i Bojan Bogdanović.

''Mi imamo isključivo jednu jedinu obavezu da napravimo svoj posao najkvalitetnije moguće. Obećavati bilo što je glupost. Najvažnija stvar su prve dvije utakmice koje ako riješimo, riješili smo prolaz dalje. Odmah nakon prva dva dana. Ono što je dobro, ako dobijemo Mađarsku i Rumunjsku, onda možemo tempirati formu i nezakrvavljenih očiju ići na ostale'', izjavio je hrvatski izbornik za Gol.hr. 

Nakon natjecanja po skupinama završnica EuroBasketa održat će se u Istanbulu. Osminu finala izborit će po četiri momčadi iz svake skupine. 

Na Eurobasketu sudjeluju 24 reprezentacije našeg kontinenta, a osminu finala izborit će po četiri momčadi iz svake skupine. Utakmice se održavaju u Finskoj, Izraelu, Rumunjskoj i Turskoj, koja će biti domaćin završnice. Natjecanje traje do 17. rujna.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset