Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Uhićeno 11 osoba zbog sumnje da su državu oštetili za 9 milijuna kuna – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.05.2018.

Utaja poreza i carine

Uhićeno 11 osoba zbog sumnje da su državu oštetili za 9 milijuna kuna

Četvrtak, 13. travnja 2017.

Na području Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije uhićeno je 11 osoba zbog sumnje da su državu oštetili za 9 milijuna kuna. 

USKOK je u suradnji s Ministarstvom financije proveo istraživanje nad 30 fizičkih i 6 pravnih osoba zbog sumnje da su počinili kaznena djela utaje poreza i carine. 

Prema izvješću Ministarstva policije, dva hrvatska državljana su u razdoblju od 2009. do 2017. kao direktori društva izdavali fiktivne račune za usluge koje nisu stvarno obavljene, a za njih je isplaćen novac. Nakon toga su novčana sredstva podizali u gotovini i međusobno ih podijelili, čime su pribavili protupravnu imovinsku korist na štetu svojih trgovačkih društava u iznosu od najmanje 9.210.000,00 kn, kao i oštetili proračun Republike Hrvatske ne plativši porez na dobit i porez na dodanu vrijednost. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset