Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Agrokor je i dalje tema broj jedan – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.04.2018.

Dugovi

Agrokor je i dalje tema broj jedan

Četvrtak, 16. ožujka 2017.

Stanje u Agrokoru je broj jedan tema u Hrvatskoj.

Prema posljednjim informacijama koje objavljuje Večernji list, investitori su odobrili dodatnu tranšu novca Agrokoru kojim se osigurava privremena likvidnost koncerna i plaćanje dobavljačima. Ministar financija Zdravko Marić poručuje da se za sada financijski problemi Agrokora ne vide na plaćanju poreza. 

O sudjelovanju u nekim mogućim odlukama vezanim za tu kompaniju s obzirom na činjenicu da je iz tog koncerna došao u Vladu, odgovorio je:

"Ne želim biti nikome na teret, sigurno da ću u određenim elementima i određenim segmentima izuzimati se", rekao je Zdravko Marić.

Agrokor zapošljava oko 2% ukupne radne snage Hrvatske, a uračunaju li se i dobavljači to je 5 do 6%, a također izravno utječe na 2 do 3% BDP-a i zato je važno da Vlada zaštiti radnike i dobavljače, smatra SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić. 

"Dakle, radnici, dobavljači i poljoprivrednici, to je naše mišljenje gdje bi trebala Vlada intervenirati osobito kod otkupa poljoprivrednih proizvoda koji će biti aktualni u nekoliko sljedećih mjeseci. Nas ne zanima pitanje vlasništva jer bogati se uvijek za sebe pobrinu", rekao je Siniša Hajdaš Dončić. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset