Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Anđelko Akrap: Osoba koja podiže djecu ne smije biti financijski oštećena – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.05.2018.

Vruća sjedalica

Anđelko Akrap: Osoba koja podiže djecu ne smije biti financijski oštećena

Srijeda, 19. travnja 2017.

U emisiji "Vruća sjedalica" gostovao je Anđelko Akrap pročelnik Katedre za demografiju zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Resorno ministarstvo najavilo je izmjene zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama koji bi trebao stupiti na snagu 1. srpnja, a kojima bi potpore trebale biti povećane? Zaposleni roditelji koji koriste rodiljni dopust drugih šest mjeseci dobili bi umjesto 2660, 4000 kuna, a nezaposleni s 1660 na 2320. Hoće li to barem djelomično pomoći u demografskoj politici?

"Hoće, to je jedna mjera koja je svakako dobrodošla, međutim to treba pratiti niz drugih mjera. Dakle, poznato je da se uvijek mora s tim primanjima za vrijeme odsustva, za vrijeme podizanja djece stimulirati u toj mjeri da osoba koja podiže djecu ne bude financijski oštećena, dakle da se postigne nekakva ravnoteža..."

Na koji način potaknuti mlade da ostanu na zemlji? Tvrdite da nam treba posebna politika prema seoskim naseljima. Što to točno znači?

"To znači da treba to ukomponirati u ukupnu razvojnu politiku, dakle oblikovati strategiju gospodarskog razvoja manje razvijenih prostora u Hrvatskoj. Vrlo bitno je i u razvijenim dijelovima što je nesigurna zaposlenost, to Hrvatska Vlada, hrvatsko društvo mora riješiti..."

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset