Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Blokada Hrvatskih studija – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

25.06.2018.

Studenti prosvjeduju

Blokada Hrvatskih studija

Ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

Sudionici Prvog studentskog sabora kojeg je organizirala inicijativa "Studenti govore", izglasala je blokadu nastave u ponedjeljak ujutro ispred zgrade Hrvatskih studija te je skupina studenata ušla u zgradu Hrvatskih studija da bi prekinuli nastavu, prenosi studentski.hr .

Razlog prosvjeda je ukidanje smjera filozofije na Hrvatskim studijima koji su prosvjednici nazvali "početkom kraja" Hrvatskih studija. 

Studenti su se isprva okupili ispred zgrade na Studentskom saboru, na kojem su tražili blokadu nastave. 

Potom su ušli u zgradu i uz udarce u bubnjeve prekinuli nastavu. Studenti tvrde da su iscrpili sve demokratske alate organiziravši i tribinu na koju uprava HS-a i Rektorat nisu došli. 

Prosvjed su podržali i neki profesori, a doznajemo da je jedan od njih čak dao i ostavku na svoje mjesto u upravnom odboru Hrvatskih studija. Studenti su najavili mirnu i nenasilnu blokadu nastave, a predstavnici inicijative "Studenti govore" te predstavnici udruga i studenata u vijećima odsjeka pozvani su u Rektorat Sveučilišta u Zagrebu na sastanak već sutra.

Na prosvjed je došlo i nekoliko policijskih auta. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset