Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Damir Krstičević: Nacionalna sigurnost nije ugrožena – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.04.2018.

Ministarstvo obrane

Damir Krstičević: Nacionalna sigurnost nije ugrožena

Četvrtak, 16. ožujka 2017.

Uoči sjednice Vlade ministar obrane Damir Krstičević ponovio je jučerašnje riječi predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kako je stanje u hrvatskom ratnom zrakoplovstvu - zabrinjavajuće, ali i dodaje da nacionalna sigurnost nije ugrožena. 

"Možete samo zamisliti kako je tim ljudima svaki dan kad trebaju uči u MIG i kad trebaju izvršiti svoju zadaću, a ne znaju hoće li sletjeti. Trebali nam još jedan slučaj kojeg smo imali, da nam avion padne, da nam pilot pogine ili da, s druge strane ne daj Bože, taj avion padne na neko naseljeno mjesto", rekao je Damir Krstičević. 

Dodao je da je dao zahtjev Vladi da nam trebao ta sposobnost. 

"Da nam treba sposobnost air policinga, da nam treba jedna eskadrila, znači 10 jednosjeda, 2 dvosjeda, sada je na Vladi da nađemo način da otvorimo proces i da konačno ne odgađamo više tu odluku", rekao je Damir Krstičević. 

Naglasio je kako je "sve što je neispravno - prizemljeno". 

"Ono što je neispravno ne smije biti u zraku. Sigurnost hrvatskog čovjeka i pilota je na prvom mjestu", ponovio je ministar obrane.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset