Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 DORH pokreće istragu protiv Luke Modrića – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Lažni iskaz

DORH pokreće istragu protiv Luke Modrića

Ponedjeljak, 19. lipnja 2017.

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo je istragu protiv Luke Modrića zbog postojanja osnovane sumnje da je prilikom davanja iskaza pred Županijskim sudom u Osijeku u procesu protiv Zdravka Mamića počinio kazneno djelo protiv pravosuđa davanjem lažnog iskaza. 

"Postoji osnovana sumnja da je 13. lipnja 2017. na Županijskom sudu u Osijeku, tijekom rasprave u kaznenom predmetu protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina (1970.) i drugih, zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 291. stavka 1. i 2. KZ/11; premda je prethodno bio upozoren da je kao svjedok dužan govoriti istinu i da je davanje lažnog iskaza kazneno djelo", piše na stranicama DORH-a.

"Ispitan u svojstvu svjedoka neistinito iskazao da je aneks ugovora o profesionalnom igranju (temeljem kojeg mu u slučaju prelaska u drugi klub pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja s nogometnim klubom iz Zagreba u omjeru 50:50 posto) potpisao 10. srpnja 2004. kod potpisivanja svog prvog ugovora o profesionalnom igranju s navedenim klubom te da je kod svakog produžavanja profesionalnog ugovora o profesionalnom igranju s tim klubom potpisivao i aneks na temelju kojeg mu pripada pravo na podjelu transfernog obeštećenja", stoji u priopćenju DORH-a. 

"Osumnjičenik je, a nakon što mu je predočen dio njegovog iskaza danog u postupku pred Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta 30. kolovoza 2015. godine, sada neistinito naveo kako je tada pred USKOK-om, kada je govorio o razgovorima između njega i drugookrivljenika (1959.) u svezi podjele transfernog obeštećenja, mislio samo na reguliranje građanskopravnog odnosa između njih dvojice, kao i da nikada pred USKOK-om nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo igrati za inozemni nogometni klub.
Osumnjičeniku je istoga dana poslan i poziv za provođenje dokazne radnje njegovog prvog ispitivanja", navodi DORH. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset