Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Građani s kućnim ljubimcima će plaćati skuplji odvoz otpada – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.05.2018.

Ministarstvo zaštite okoliša

Vlada će pomoći Borovu

Hrvatska Četvrtak, 13. travnja 2017.

Građani s kućnim ljubimcima će plaćati skuplji odvoz otpada

Četvrtak, 13. travnja 2017.

Ako imate kućne ljubimce, uskoro ćete skuplje plaćati odvoz otpada, najavio je ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović. 

Dio je to novog Nacrta uredbe o komunalnom otpadu. Komunalna usluga tako bi se određivala ne samo brojem osoba u kućanstvu, već i brojem kućnih ljubimaca koji koriste nekretninu. 

"Sasvim sigurno i kućni ljubimac donosi nekakav komunalni teret, naravno da to nije ni blizu osobama, međutim može se uzeti u obzir s jednim manjim postotkom. To nipošto ne znači da će to biti nešto strašno i nepremostivo", rekao Slaven Dobrović. 

Prijatelji životinja očekivano se odlučno protive ovakvoj najavi.

"Prije svega zato što po trenutnim zakonima u Republici Hrvatskoj kućni ljubimci se ne smatraju živim bićima već obiteljima. Tako da bi naplaćivanje komunalne naknade za njih bilo jednako kao da se naplaćuje komunalne naknade za auto, pokućstvo ili slike ili nešto takvo, a kao drugo čak i da životinje se tretiraju kao živa bića opet nema previše smisla uvoditi tu naknadu za odvoz smeća za ljubimce jer kako izračunati koliko smeća proizvede jedna ribica, jedan pas, jedna mačka, jedan zamorac", rekao Matko Boršić.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset