Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Hrvatska se zadužuje milijardu i 250 milijuna eura – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.04.2018.

Obveznica

Hrvatska se zadužuje milijardu i 250 milijuna eura

Utorak, 14. ožujka 2017.

Hrvatska se zadužila na stranom tržištu za milijardu i 250 milijuna eura uz najpovoljniju kamatu, prenosi HRT .

Na inozemnom tržištu dogovorila prodaju 1,25 milijardi eura vrijedne obveznice s dospijećem 2027. godine, uz prinos od 3,199 posto i kuponom od 3,0 posto.

"To je povijesno najniži prinos od izdajemo na međunarodnim tržištima kapitala. Interes investitora je bio dosta velik, dosegnuo je razinu od oko 3 milijarde eura, to je bitno za spomenuti da ćemo ova sredstva, izdanja obveznice, koristiti za refinanciranje jedne dolarske obveznice koja nam dospijeva u drugoj polovici travnja, a važno reći da ta dolarska obveznica ima godišnji kupon od 6,25%. Znači da je ova gotovo dvostruko jeftinija i to vam u prijevodu znači na godišnjoj razini ušteda samo na taj instrument u trošku kamata od nešto preko 300 milijuna kuna", rekao je ministar financija Zdravko Marić za HRT.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset