18.06.2018.

Na FER-u

Job Fair 2018: 103 tvrtke na najvećem sajmu poslova

Soundset | Četvrtak, 17. svibnja 2018.

Na Fakultetu elektronike i računarstva u Zagrebu, u srijedu 23. i četvrtak 24. svibnja u terminu od 09:00 do 17:00 sati održava se najveći sajam poslova u Hrvatskoj – Job Fair. Na 13. po redu sajmu studentima FER-a i srodnih fakulteta predstavit će se čak 103 poduzeća , čime je njihov broj po prvi puta prešao troznamenkasti broj.

Uz tradicionalnu ponudu sajma koja se sastoji od maštovitih štandova i još maštovitijih predavanja kojima će se ove godine te 103 tvrtke iz 14 različitih područja predstaviti studentima, Job Fair je za svoje 13. izdanje smislio i jedan novi format: specijalizirane radionice čiji polaznici će sa sajma otići obogaćeni novim praktičnim znanjima. No, ni štandovi ne zaostaju i tamo poduzeća donose mnoga iznenađenja: doručak, kvizove, nagradne igre, VR, room escape, i cijeli niz zanimljivih inicijativa.

Ponuda poslova na sajmu vezana je uz STEM područja, no za poduzetne nije nemoguće pronaći i posao iz drugih segmenata tržišta rada. Job Fair se kroz trinaest godina razvio iz sajma koji povezuje samo IT industriju i domaće talente u sajam koji povezuje veliki broj industrija s proaktivnim pojedincima koji traže posao po svojoj mjeri. Da bi osigurali i sajam, a ne samo poslove po mjeri, studenti organizatori sajma izradili su Job Fair Zagreb aplikaciju, dostupnu za iOs i Android uređaje, na kojoj će posjetitelji moći pronaći sve najsvježije informacije o sajmu u realnom vremenu.

Ni staromodne posjetnice studentima nisu nužne - dovoljan je mobitel! Naime, pohranjivanjem svojih životopisa u bazu životopisa Job Faira dobivaju QR kod koji im onda služi umjesto posjetnice tijekom sajma te omogućava poslodavcima da ih lakše pronađu u hrpi životopisa, a studentima da s lakoćom već na samom sajmu sebi označe koje tvrtke iz IT-a, telekomunikacija, financijske i automobilske industrije, energetike, marketinga i prodaje i drugih industrija su ih se dojmile.

Uz domaća poduzeća poput Comminusa, Gideon Brothersa, Infobipa i Degordiana, na Job Fair već godinama dolaze i dobro znana inozemna imena, poput Microsofta, 2e Systems, Amazona i Palantira, a studenti će neke od njih imati prilike i pobliže upoznati u malo opuštenijoj atmosferi na Loosen Up partiju, koji na kraju prvog dana, osim brendiranih koktela donosi i kviz.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset