Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Noć knjige - svečano otvorenje – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.05.2018.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica

Noć knjige - svečano otvorenje

Petak, 21. travnja 2017.

Točno u podne u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici svečano se otvara Noć knjige - manifestacija koja u središte stavlja knjigu, čitanje i čitatelja. 

Najdulja kulturna noć u Hrvatskoj obilježit će se u čak 234 grada i mjesta širom zemlje - u nju je uključeno na stotine programa i institucija, od kojih samo u Zagrebu 255. Među njima je i Hrvatski školski muzej, u kojem od 10 do 21 sat možete razgledati izložbu "Kad bi drveće hodalo: ostavština Grigora Viteza u Hrvatskom školskom muzeju". Izloženi su originalni rukopisi poznatih Vitezovih pjesama, kao i interaktivni eksponati koji će privući najmlađe. Sve počinje zanimljivom likovnom radionicom, otkrila nam je Marijana Bračić iz Školskog muzeja.

"U 10 sati dođite na likovnu radionicu Skočidrvo, to je radionica, također, povezana s našom izložbom Kad je drveće hodalo, ostavština Grigora Viteza. Program je besplatan i otvoren za građanstvo", rekla je Marijana Bračić.

A prava poslastica je u 19 sati.

"Ugošćujemo doktora znanosti Borisa Jokića, i to u programu Kako smo preživjeli školu, naši posjetitelji moći će čuti kako je Boris Jokić, kako se sjeća svojih školskih dana, on će govoriti o svom obrazovnom putu, on se obrazovao i u Hrvatskoj i u inozemstvu, a vjerujem da će najinteresantnije biti njegovo mišljenje o tome zašto je tako teško mijenjati školu i kako će izgledati škola budućnosti", rekla je Marijana Bračić. 

Prema istraživanju GfK-a, u posljednjih pet godina u Hrvatskoj između 47 i 56 posto ljudi pročita barem jednu knjigu - najviše u Zagrebu, Primorju i Dalmaciji. Noć knjige organizira se šestu godinu zaredom, a ove će godine trajati do ponedjeljka. Pripremljene su i razne prodajne akcije i popusti do 80 posto koji će se moći ostvariti u više od 100 knjižara i antikvarijata, dok će velik broj knjižnica omogućiti besplatan upis ili vraćanje knjiga bez naplate zakasnine.  

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset