Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Novi hrvatski veleposlanik u SAD-u bit će Pjer Šimunović – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

25.06.2018.

Hrvatska diplomacija

Novi hrvatski veleposlanik u SAD-u bit će Pjer Šimunović

Ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

Novi hrvatski veleposlanik u SAD-u trebao bi postati Pjer Šimunović, prenosi Jutarnji.hr .

On je dio velikog paketa od dvadesetak prijedloga za nova imenovanja u hrvatskoj diplomaciji koji bi uskoro trebao ići u daljnju proceduru. Slijedi i uobičajena procedura koja se poštuje pri imenovanju novih diplomata, što prije svega podrazumijeva dobivanje agremana u zemlji primateljici.

Izbor Pjera Šimunovića, predstojnika Ureda za nacionalnu sigurnost i dugogodišnjeg iskusnog diplomata, iznimno je dobro rješenje, jer riječ je o vrsnom diplomatu i stručnjaku za vojna i obrambena pitanja s blistavom profesionalnom karijerom na kojoj nema ni jedne mrlje. Sam Šimunović ima dobre odnose i s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović, na čiju je inicijativu i imenovan na dužnost koju sada obavlja, ali i s premijerom Andrejem Plenkovićem i šefom diplomacije Davorom Ivom Stierom. Ako daljnja procedura bude išla uobičajeno, pretpostavlja se da će Pjer Šimunović u Washingtonu zamijeniti Joška Paru prije ljeta.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset