Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Perkoviću i Mustaču doživotni zatvor – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

20.04.2018.

Viši zemaljski sud u Münchenu

Perkoviću i Mustaču doživotni zatvor

Petak, 17. ožujka 2017.

Viši zemaljski sud u Münchenu poslalo je pisanu presudu Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču koja je veoma obimna i ispisana na 250 stranica. 

Danas počinje teći žalbeni rok od mjesec dana u kojem obranu bivših agenata Službe državne sigurnosti može uložiti žalbu. 

Josip Perković i Zdravko Mustač nepravomoćno su osuđeni 3. kolovoza 2016. godine na kaznu doživotnog zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića u Njemačkoj 1983. Odvjetnik Gisele Đureković, Siniša Pavlov

"Mi smo se trudili sudskom vijeću prikazati i očigledno smo po presudi to i uspjeli. Da se radilo o jednom klasičnom političkom ubojstvu, jednom činu državnog terorizma, gdje je Stjepan Đureković naprosto bio žrtva okolnosti i žrtva svoje djelatnosti gdje danas dobivamo presude i sud kaže da je motiv ubojstva očigledno politički da je to strah od Đurekovića kao osobe koja se zalagala za nezavisnu Hrvatsku i kao osobe koja je bila u stanju ujediniti razjedinjenu emigraciju u to doba", rekao je Siniša Pavlov. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset