Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Plan: Kako izvući Agrokor iz krize? – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

25.06.2018.

Agrokor

"Hrvatska kakvu trebamo"

Hrvatska Ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

Blokada Hrvatskih studija

Hrvatska Ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

Plan: Kako izvući Agrokor iz krize?

Ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

I danas je glavna tema budućnost Agrokora i njegov dug od najmanje 45 milijardi kuna, a većina duga dolazi na naplatu 2020. 

Najveći pojedinačni iznos u Agrokor je uložio ruski Sberbank koji drži polovicu ukupnog duga pa su preuzeli vodeću ulogu s vlasnikom najveće hrvatske tvrtke. Plan kako izvući Agrokor iz krize trebao bi biti objavljen sutra. Osim pregovora Todorića s Rusima, danas su se sastali i dobavljači Agrokora koji potražuju 16 milijardi kuna pa žele i oni biti uključeni u rješavanju financijskih problema najveće hrvatske kompanije. Riječ je o predstavnicima Podravke, Francka, Dukata, Kraša i Vindije koji smatraju da institucije ne čine dovoljno kako bi se zaštitili interesi domaćih tvrtki. Vlada pak tvrdi da i dalje aktivno prati situaciju u koncernu. 

"Vodimo dijalog, pratimo situaciju, odgovornost je i na vlasniku i na menadžmentu. Ono što želimo, uz dijalog koji smo imali s nizom vjerovnika Agrokora, danas će ili sutra ministrica gospodarstva razgovarati i s dobavljačima, razgovaramo i s međunarodnim vjerovnicima, tražimo rješenje, naravno, želimo ga i priželjkujemo ga da ono nema nikakvoga negativnog utjecaja na stabilnost hrvatskog gospodarskog i financijskog sustava", rekao je premijer Andrej Plenković. 

Novinare je zanimalo ako dođe do preuzimanja je li svejedno tko je preuzimač i iz koje je države.

"Nećemo o tome u ovom trenutku razgovarati jer mislim da ima još jako puno stvari, internih, koje kompanija mora riješiti, a nije na meni da u ovom trenutku govorim", rekao je Andrej Plenković. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset