Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Prihvaćen prijedlog Zakona o subvencioniranju stambenih kredita – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.05.2018.

Vlada RH

Prihvaćen prijedlog Zakona o subvencioniranju stambenih kredita

Četvrtak, 13. travnja 2017.

Vlada je prihvatila i prijedlog Zakona o subvencioniranju stambenih kredita, kojima će država subvencionirati kamate prve četiri godine, pojasnio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević.

"Ako su te četiri godine obitelj dobije prinovu ili posvoji dijete onda se za svako to dijete rok produžava da dodatne dvije godine. Također, ako su u toj obitelji ili sami podnositelj zakona ima invaliditet veći od 50% tada se taj rok produžava za još jednu godinu", rekao je Lovro Kuščević. 

Bankovna efektivna kamatna stopa u prve četiri godine otplate kredita iznosila bi tako do najviše 3.75% na godišnjem nivou, a mogli bi se dizati stambeni krediti do najvećeg iznosa ukupne cijene nekretnine od 100,000 eura, odnosno do najveće cijene od 1,500 eura po kvadratnom metru. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset