Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Tolušić vraća cijene inspekcijskog nadzora voća i povrća – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

17.03.2018.

Uz jednu izmjenu

Tolušić vraća cijene inspekcijskog nadzora voća i povrća

Ana Dukić | Četvrtak, 10. kolovoza 2017.

Ministarstvo poljoprivrede izdat će novi pravilnik prema kojemu će cijene inspekcijskog nadzora biti 90 kuna za uvoz voća i povrća iz trećih zemalja, doznaje Dnevnik.hr .

Prema novom pravilniku, visina inspekcijskog nadzora trebala je biti 2000 kuna, i to je izazvalo žestoke reakcije susjednih zemalja. Ta je naknada prije izmjena također iznosila 90 kuna po kamionu, dok je izmjenom povećana na 2000 kuna, ali po vrsti voća i povrća. Sada se vraća na 90 kuna, ali po vrsti voća i povrća, a ne više po kamionu.

Kontrola voća ostaje i dalje na snazi, no svaka pošiljka koja ulazi u Hrvatsku mora biti bez štetnika, voće mora biti zdravo i zrelo.

Od petka tako više neće biti blokada na granicama, a analizirat će se i cijene naknada inspekcijskog nadzora u suradnji sa susjedima radi osiguranja zaštite potrošača. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset