Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 U avionskoj nesreći poginuo 16-godišnjak – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

Pad jedrilice

U avionskoj nesreći poginuo 16-godišnjak

Ana Dukić | Utorak, 29. kolovoza 2017.

U nesreći koja se dogodila u nedjelju prouzrokovana padom jedrilice, poginuo je 16-godišnji sin člana eskadrile transportnih helikoptera i predsjednika aerokluba Split, prenosi RTL .

"Sine moj, počivaj u vječnosti”, napisao je na svojem Facebook profilu Jakov Matković, otac tragično poginulog 16-godišnjaka.

16-godišnjak je stradao kao putnik u zrakoplovnoj jedrilici u kojoj je s pilotom poletio s aerodroma u Sinju. No, na nebu iznad Kamešnice stvari su, pod nerazjašnjenim  okolnostima, pošle po zlu. Jedrilica je pala u teško pristupačan dio, a o nesreći je odmah obaviještena Državna uprava za zaštitu  i spašavanje te je dignut i MORH-ov helikopter koji je evakuirao ozlijeđene jer se do mjesta pada nije moglo doći cestovnim putem.

Iako su pilot instruktor i maloljetni putnik prevezeni u splitski  KBC, no liječnici nisu uspjeli pomoći 16-godišnjaku tijekom jednosatne reanimacije jer već neposredno nakon dolaska u bolnicu nije davao znakove života. Pilot je, pak, prošao s teškim ozljedama u vidu prijeloma potkoljenice i nije u životnoj opasnosti te do daljnjega ostaje u bolnici.

U tijeku je iscrpna istraga, kao i vještačenje jedrilice u  vlasništvu Aerokluba Split, kako bi se otkrilo je li uzrok pada.

"Istraga još traje. I potrajat će još neko vrijeme s obzirom na  okolnosti cijelog slučaja. Obavljaju se sve potrebne radnje, kao  i razgovori s osobama, a još se čeka i da se porazgovara sa samim  pilotom, koji je u teškom stanju u splitskoj bolnici" rekao je  Davor Petrin, inspektor u Agenciji za  istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu  (AIN), dodajući da bi bilo štetno bilo što prejudicirati prije  okončanja istrage.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset