Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 USKOK zatražio istražni zatvor za krivotvoritelje novca – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

ilegalni tiskači novca

USKOK zatražio istražni zatvor za krivotvoritelje novca

Soundset/HRT | Četvrtak, 28. ožujka 2013.

USKOK je zatražio istražni zatvor za šestoricu osumnjičenih pripadnika skupine koju se tereti da je držala prvu ilegalnu tiskaru eura u Hrvatskoj i u optjecaj stavila više od 180.000 krivotvorenih eura.

U zajedničkoj akciji policije i Europola na širem području sjeverozapadne Hrvatske uhićeno je ukupno 19 osoba, od kojih je 11 jučer ispitano u zagrebačkom sjedištu USKOK-a.

Šestorica glavnih osumnjičenika danas su dovedena na zagrebački Županijski sud gdje je u podne počelo ročište na kojem će ih sudac istrage ispitati i odlučiti o zahtjevu tužiteljstva da ih se zadrži u istražnom zatvoru.

Sudac istrage Krešimir Devčić odluku će, kako se očekuje, donijeti u poslijepodnevnim satima.

Ravnateljstvo policije jučer je izvijestilo da je zaplijenjeno 3.406 novčanica od po 50 eura te da je pronađeno i 189 krivotvorenih novčanica od 50 funti. No, još nije poznato jesu li i funte napravljene u tiskari na području Bjelovara.

Prema pisanju medija skupina je uhićena nakon što je otkup veće količine lažnih novčanica dogovorila s prikrivenim policijskim istražiteljem. Kupac, odnosno istražitelj je jednom od osumnjičenih dao 32.800 označenih eura za 150 tisuća eura krivotvorina, a nakon razmjene uslijedila su uhićenja. Dio novca iz prve hrvatske tiskare "eura" pronađen je i u Italiji, Austriji i Sloveniji. Europol je naveo i da je jedan od uhićenih pripadnika skupine, u pokušaju bijega, na policajce u Zagrebu bacio neaktiviranu ručnu bombu.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset