Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Zahtjev za opozivom ministra Zdravka Marića – Hrvatska – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.05.2018.

Stanka u Saboru

Zahtjev za opozivom ministra Zdravka Marića

Srijeda, 19. travnja 2017.

Sabor je i jutros rad započeo stankom.

SDP-ov Gordan Maras upozorio je na, kako tvrdi, paraliziranost Vlade koja suočena s nizom problema nema koncepciju za njihovo rješenje. Osim što smo odlukom arbitražnog suda u Švicarskoj izgubili zahtjev za naknadu troškova, što će Hrvatsku koštati 210 milijuna kuna, ne zna se ni što će biti s Agrokorom, a INA je u potpunosti pala u drugi plan, upozorava Maras.

"Gospodine Plenkoviću, ovo nije diplomacija, malo ćemo pričati, pojest ćemo ručak, odmoriti nakon toga kod kuće i navečer idemo na domjenak. Ovdje se očekuju nakon toga što obećate nešto da se to i izvrši, još jednom podsjećam sedam mjeseci od Plenkovićeva oko INE niti a niti b. Od Mosta koji, budi usput rečeno, i nadležan u Vladi za energetiku, odnosno za INU", rekao je Gordan Maras. 

Kada je u pitanju ministar financija Zdravko Marić SDP će zahtjev za njegovim opozivom uputiti uskoro, kada se stvori kritična masa, istaknuo je Maras. Napomenuo je da je uz Agrokor na površinu isplivala još jedna stvar.

"Pozivam sve da ispitaju povlašteni kredit ministra Marića koji je dobio u HPB-u 2010. godine kao predsjednik Nadzornog odbora dobio je kredit koji je namijenjen povlašteno isključivo za zaposlenike HPB-a. Kako to dužnosnici i ministri u Vladi Republike Hrvatske mogu dobivati kredite u državnim bankama koje obični građani i svi ostali koji žive u Republici Hrvatskoj ne mogu dobiti", rekao je Gordan Maras. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset