Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Perković, Srbić, vaterpolisti i streljačice najbolji sportaši – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

Hrvatski olimpijski odbor

Perković, Srbić, vaterpolisti i streljačice najbolji sportaši

Soundset | Četvrtak, 21. prosinca 2017.

U tradicionalnom izboru Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u 2017. godini, za najbolje sportaše proglašeni su svjetska prvakinja u disku Sandra Perković i svjetski gimnastički prvak Tin Srbić. Titulu najbolje momčadi odnijeli su vaterpolisti, a streljačice su najuspješnija ženska sportska ekipa.

U zagrebačkom Westinu HOO je nagradio najbolje sportaše u 2017. godini, u kojoj su hrvatski sportaši osvojili ukupno 240 medalja na svjetskim i europskim prvenstvima te svjetskim i europskim kupovima u raznim sportovima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. 

Sandra Perković je šesti put zaredom najbolja sportašica u izboru HOO-a, što još nije uspjelo nijednoj hrvatskoj sportašici dosad, a šest nagrada ima samo još Janica Kostelić. Godinu je okončala kao pobjednica Dijamantne lige u disku i to šesti puta zaredom. 

Tin Srbić prvi put je dobio nagradu za najboljeg sportaša Hrvatske. S naslovom svjetskog prvaka na preči u Montrealu ostvario je najveći uspjeh u povijesti hrvatske gimnastike. Srbić je u kvalifikacijama bio ukupno treći, a u svom premijernom nastupu na SP-u je osvojio zlato s ocjenom 14.433. Tako je 21-godišnji Zagrepčanin osvojio drugu medalju za hrvatsku gimnastiku, nakon bronce Marija Možnika iz 2014. godine.

Najbolja hrvatska momčad u 2017. godini su svjetski prvaci iz Budimpešte - hrvatski vaterpolisti. Do zlata su došli svladavši u finalu domaćina Mađarsku s 8-6. Nakon Melbournea 2007., bio je to drugi naslov svjetskih prvaka i šesta uzastopna medalja naših vaterpolista na svjetskim prvenstvima. Vaterpolisti pod izborničkom palicom Ivice Tucka prvenstvo su završili sa svim pobjedama - u natjecanju po skupinama pobijedili su SAD, Rusiju i Japan, u četvrtfinalu Italiju, u polufinalu olimpijske prvake Srbe i, u završnici, Mađare.

Najuspješnijom ženskim sportskim kolektivom proglašene su hrvatske streljačice. Snježana Pejčić, Valentina Gustin i Marta Zeljković osvojile su ekipno srebro na Europskom prvenstvu u Mariboru, na kojemu je Pejčić osvojila i pojedinačni naslov s novim europskim rekordom u zračnoj pušci.

U kategoriji najboljeg sportskog para proglašeni su veslači Martin i Valent Sinković. Nagradu za najboljeg trenera osvojili su izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak, trener Sandre Perković Edis Elkasević i trener Tina Srbića Lucijan Krce. 

Dobitnici tradicionalne nagrade HOO-a "Matija Ljubek" ove su godine legendarni stolnotenisač Dragutin Šurbek, dužnosnik u auto-moto sportu Zrinko Gregurek, Osječanka Zvjezdana Tuma-Parlov, vaterpolski trener Vlaho Asić i Sportsko ribolovno društvo "Priroda" iz Vinkovaca.

Nagradu za najuspješnije promicatelje Hrvatske u svijetu dobilo je sedam hrvatskih sportaša koji su snimili spot Hrvatske turističke zajednice pod nazivom "Hrvatska - puna života". Nogometaši Luka Modrić, Dejan Lovren, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić i Ivan Rakitić, tenisač Marin Čilić i košarkaš Dario Šarić odrekli su se svog honorara za snimanje u ukupnom iznosu od pola milijuna kuna, uplativši ga u humanitarne svrhe.

Posebno priznanje za sportski pothvat godine dobila je daljinska plivačica Dina Levačić, koja je postala prva Hrvatica s "Trostrukom krunu", preplivavši u tri maratona ukupno 114 kilometara. Levačić je preplivala 46 kilometara ispod 20 mostova Manhattana, nastavila dionicom od 34 kilometra od otoka Cataline do Los Angelesa te naposljetku preplivala i La Manche, također u duljini od 34 kilometra i to sve u samo 90 dana.

Trofej Međunarodnog olimpijskog odbora "Sport bez granica" pripao je Županijskom savezu športova Vukovarsko -srijemske županije zbog projekata socijalne uključenosti pripadnika različitih manjinskih zajednica i pomoći u obnovi i izgradnji sportske infrastrukture u ovoj županiji, u kojoj je tijekom rata uništeno više od 80 posto sportskih borilišta. Posebno priznanje HOO-a za medijsku promociju sporta dobile su emisije "Sport nedjeljom" i "Istinom do gola".

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset