Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 I uz povećanu potrošnju opskrba dobra – Požega – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

25.06.2018.

VODOOPSKRBA

I uz povećanu potrošnju opskrba dobra

Verica Rebrina | Srijeda, 22. srpnja 2015.

Zbog izuzetno visokih temperatura bez padalina zadnjih je dana znatnije povećana potrošnja vode. Tako primjerice potrošnja vode na području grada Požege iznosi oko 120 litara vode u sekundi a na području Požeštine 200 litara u sekundi. Unatoč veće potrošnje u Tekiji, tvrtki za vodne djelatnostine očekuju većih problema u opskrbi pitkom vodom iako zadnjih dana opada izdašnost izvorišta i crpilišta.  

Razlog tomu kako doznajemo od rukovotitelja razvojno tehničkog sektora u Tekiji, Milana Beslića svakako je činjenica da je Tekija sustavno ulagala u program upravljanja gubicima koji sada daje rezultate. Tako se više ne može dogoditi da se velike količine vode gube u cjevovodima a uz to na sve kvarove u mreži brzo se reagira.

Svi kapaciteti još nisu uključeni.

Trenutno su u završnoj fazi radovi na sanaciji Centralnog sabirnog zdenca na crpilištu Zapadno polje u Požegi,a u tijeku su i vodoistražni radovi na tri lokacije-Striježevici, Alilovci-Ramanovci-Treštanovci te Tisovcu kako bi se idućih godina osigurale dodatne količine pitke vode.

Na području grada Požege opskrbljenost pitkom vodom je 98 posto, dok je u ostalim područjima Požeštine ipak nešto niža.

Normalna vodoopskrba cijelog područja Požeštine unatoč visokim temperaturama i nedostatku padalina i dalje se očekuje.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset