Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Moj komadić zemlje – Požega – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

IZLOŽBA U GRADSKOJ KNJIŽNICI

Moj komadić zemlje

Verica Rebrina | Utorak, 10. veljače 2015.

U Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi večeras će biti otvorena izložba fotogafija Moj komadić zemlje koja prikazuje priču o14 poljoprivrednika. Među njima je obiteljsko gospodarstvo Tatjane Ordanić iz Požeškog Markovca .

Izložba “Moj komadić zemlje – Kad je priroda suradnik” se sastoji od niza fotografskih i tekstualnih portreta 14 poljoprivrednika koji žive i rade unutar zaštićenih područja -Natura 2000 područja. Fotografije i izvorni citati u lokalnom narječju prikupljeni su prilikom posjeta poljoprivrednicima i njihovim imanjima kroz obavljeni intervju.

Prikazani poljoprivrednici potječu iz različitih regija Hrvatske: od Međimurja do južnodalmatinskih otoka, te od Istre do Slavonijea bave se pčelarstvom, proizvodnjom bučinog ulja, uzgojem autohtonih sorti povrća i voća, uzgojem izvornih pasmina stoke, proizvodnjom tradicionalnih sireva, sakupljanjem tartufa i čajeva, proizvodnjom brašna na staroj vodenici i mnogim drugim granama poljoprivrede. Raznolikost njihovih proizvoda, tradicije, podneblja i narječja, podudara se sa bogatom bioraznolikošću prirode koja ih okružuje i koju svojim radom štite. Izložba se sastoji od niza fotografskih i tekstualnih portreta a bit će otvorena od 18 sati.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset