Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Ljetna škola povijesti – Požega – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

25.05.2018.

POVIJESNO DRUŠTVO

Ljetna škola povijesti

Verica Rebrina | Utorak, 01. srpnja 2014.

Povijesno društvo Požega i Katolička gimnazija uz potporu Hrvatskog odbora za obilježavanje stogodišnjice Prvog svjetskog rata, Hrvatskog instituta za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Baranje i Srijema, Školske knjige i Gradska knjižnica Požega. organizira Ljetnu školu povijesti za učenike. Bit će upriličena različita predavanje, radionice i izložba.

Ljetna škola povijesti na temu Prvi svjetski rat i požeška perspektiva zamišljena je kao trodnevni susret u sklopu kojega će biti održana predavanja i radionice na kojima će vodeći povjesničari na primjeru izvorne arhivske građe o Požegi u Prvom svjetskom ratu pripremiti učenike za samostalan istraživački rad.

Posljednjeg dana zamišljene su učeničke prezentacije radova, kružok te prigodna izložba Fragmenti Velikog rata 1914.-1918.

Otvaranje Ljetne škole bit će upriličeno danas od 9,00 sati u Katoličkoj gimnaziji, dok će promocija knjige Balkanski ratovi Igora Despota i otvorenje izložbe Fragmenti prvog svjetkog rata autora Goran Đurčević, Vjekoslava Krambergera i Vinka Tadića biti organizirana u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Požegi s početkom u 12 sati .

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset