Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 "Nije tajna- lektira je sjajna" – Požega – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

25.05.2018.

KVIZ ZA UČENIKE

"Nije tajna- lektira je sjajna"

Verica Rebrina | Četvrtak, 01. svibnja 2014.

Županijsko stručno vijeće stručnih suradnika školskih knjižničara u Požegi je prvi put organiziralo natjecanje za učenike trećih i petih razreda osnovne škole. Riječ je o županijskom kvizu iz lektire "Nije tajna- lektira je sjajna". Na kvizu je sudjelovalo 72-oje učenika iz 12 osnovnih škola škola s područja Požeško-slavonske županije.

Cilj je ovog natjecanja doznajemo od Ane Marenić iz veličke Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića. poticanje čitanja i popularizacija lektire. Posebnost ovog kviza leži u timskom radu. Skupine od troje učenika zajednički pismeno odgovaraju na pitanja projicirana u obliku powerpoint prezentacije. Učenici su odgovarali na pitanja iz sljedećih knjiga: Čudnovate zgode šegrta Hlapića, Vlak u snijegu, Koko u Parizu i Junaci Pavlove ulice.Najbolji su bili u kategoriji trećih razreda učenici OŠ Vilima Korajca iz Kaptola, a u kategoriji petih razreda učenici OŠ Kaje Adžića iz Pleternice.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset