Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Požega ponovno u znaku tambure, pjesme i vina – Požega – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

25.05.2018.

GLAZBENI FESTIVAL SLAVONIJE

Proslava 60.obljetnice

Požega Nedjelja, 25. kolovoza 2013.

Požega ponovno u znaku tambure, pjesme i vina

Verica Rebrina | Nedjelja, 25. kolovoza 2013.

Podizanjem festivalske zastave na središnjem Trgu Svetoga Trojstva u Požegi će danas i službeno započeti ovogodišnji Glazbeni festival Slavonije. Ova najveća glazbena priredba i ove će godine okupiti poznata imena hrvatske estrade, a za mnoge će goste biti organizirani i zanimljivi popratni sadržaji od izložbi do koncerata, fišijade i drugih.

S tradicionalnom Požeškom berbom grožđa u kojoj će sudjelovati mnogi vinogradari, ali i članovi folklornih društava, svečano otvorenje festivala održat će se u četvrtak 29.kolovoza od 17 sati i 45 minuta. U sklopu te prve festivalske večeri u Gradskome će muzeju biti otvorena izložba „Peškir, jedna zaboravljena priča“ a koncert „Sve poštivam, svoje uživam“ će održati i Stjepan Jeršek Štef s gostima.

Drugi festivalski dan namijenjen je već tradicionalnoj požeškoj "Fišijadi" gdje se u parku kraj Orljave okupi i nekoliko tisuća posjetitelja.

Nakon sportskih sadržaja i nekoliko promocija spotova u subotu finalnu će Večer tamburaške pjesme prenositi i HTV 2. Zadnji festivalski dan odnosno nedjelja rezervirana je za tradicionalnu smotru folklora "Oj Požego sve ti je na glasu..." u sklopu koje će biti izabrana i ljepotica festivala.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset