Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 U općini Čaglin nezaposlenost se ne smanjuje – Požega – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

ZAPOŠLJAVANJE

U općini Čaglin nezaposlenost se ne smanjuje

Verica Rebrina | Utorak, 21. srpnja 2015.

U evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Požega krajem prošloga je mjeseca bilo registrirano 4.865 nezaposlenih osoba . To je u odnosu na prethodni mjesec manje nezaposlenih za 5,2 posto ili 266 osoba. U odnosu prošlu godinu nezaposlenih je manje za 17,8 posto ili 1.051 osobu. U ukupnom broju nezaposlenih, žene čine gotovo 56 posto, a muškarci 44 posto.

Prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje broj nezaposlenih krajem lipnja u odnosu na prethodni mjesec manji u svim gradovima i općinama Požeško-slavonske županije osim u općini Čaglin gdje je nezaposlenih više za 3,4 posto. Najveće smanjenje nezaposlenosti zabilježeno je u općini Jakšić a najmanje u Kutjevu . Ukupno su tijekom lipnja iz evidencije nezaposlenih izašle 662 osobe od kojih je gotovo 180 osoba brisano iz evidencije nezaposlenih zbog nepridržavanja zakonskih odredbi, umirovljenja, uključenja u redovito školovanje i slično.

Tijekom mjeseca lipnja prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje ukupno je zaposleno 446 osoba,od kojih je više od polovica posao dobilo diljem hrvatske a šestero u Inozemstvu. 184 osobe zaposlene su na području Područnog ureda Požega,

S obzirom na dob, nezaposlenih je manje u svim dobnim skupinama, osim u dobnoj skupini preko 60 godina gdje se broj nezaposlenih u godini dana povećao za 9,6 posto.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset