Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Otvara se prvi hospicij u Rijeci – Rijeka – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

25.05.2018.

Stručna palijatvna skrb

Snowboard uz more

Rijeka Subota, 26. siječnja 2013.

Otvara se prvi hospicij u Rijeci

Nina Krapić | Petak, 25. siječnja 2013.

Zaslugom Riječke nadbiskupije 14 najtežih bolesnika s područja Primorsko - goranske županije dobit će stručnu palijativnu skrb u hospiciju u Rijeci.

Prvi riječki hospicij na dvije etaže i 1.200 metara kvadratnih osigurat će palijativnu skrb za 14 najtežih bolesnika u terminalnoj fazi bolesti. U hospiciju će biti zaposleno dvadeset stručnjaka ,a osiguran je i prostor za mobilne timove palijativne skrbi.

Uz bolesnike i stručno osoblje, u hospiciju će moći boraviti i njihovi najbliži članovi obitelji te volonteri.

Za otvaranje ovakvog centra najzaslužnija je Riječka nadbiskupija koja je ustupila prostor te u njegovu adaptaciju uložila više od osam milijuna kuna. Grad Rijeka ,Primorsko - goranska županija i Nadbiskupija potom su zajedno uložili po milijun kuna za opremu prostora.

Iako Hospicij nije u sustavu financiranja HZZO-a, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel najavljuje kako će sukladno obećanjima ministra zdravlja Rajka Ostojića, hospicij ipak uskoro ući u sustav.

Hospicij je smješten na Belvederu u Tizijanovoj 15, u zgradi nekadašnje Teologije u Rijeci.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset