Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Čekaju isplatu drugog dijela poticaja – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

25.05.2018.

SELJAČKE MUKE

Čekaju isplatu drugog dijela poticaja

Ivan Barbarić | Petak, 19. travnja 2013.

Poslušaj

00:00min

I ako je obećano kako će poticaji poljoprivrednicima biti isplaćeni do kraja ožujka, do isplate nije došlo. Dio novca je uplaćen, a ostatak iznosa, nešto malo više od milijardu kuna putem vaučera seljacima nije došlo.

Seljačka krovna organizacija, Hrvatska poljoprivredna komora upozorava ovih dana kako drugi dio poticaja poljoprivrednicima još nije isplaćen unatoč obećanjima resornog ministarstva da će do isplate doći do kraja ožujka.

"Prvi dio je isplaćen u novcu drugi dio je trebao biti isplaćen u vaučerima. Ministarstvo poljoprivrede je odustalo od vaučera  zbog ankete koja je provedena među poljoprivrednicima u kojoj su se izjasnili da ne žele vaučer već novac. Moram priznati da smo mi u komori malo sumnjičavi prema toj anketi jer nas nitko nije anketirao", kaže Brlošić.

Zbog nedostatka novca poljoprivrednici će manje investirati u sjetvu što će prema Brlošićevim riječima rezultirati slabijim prinosima, a samim tim bit će i manje hrane

Dio hrvatskih seljaka i dalje imaju problema s povišenim aflatoksinom u mlijeku. Prema riječima Matije Brlošića, predsjednika Hrvatske poljoprivredne komore, trenutno je oko 200 obiteljskih gospodarstava isključeno iz otkupa mlijeka

"Poduzimaju se sve mjere sli očito je da do poboljšanja neće doći dok ne dođe nova zdravstveno ispravna hrana. Hrana koju su seljaci prošle godine spremili je pri samom kraju, kada dođe novo sijeno mislim da ne bi trebalo biti problema", ističe Brlošić.

Do sada je bačeno milijun litara mlijeka kaže Brlošić ističući kako seljaci od resornog ministarstva još nisu dobili obavijest po kojoj cijeni će se obeštetiti mljekari čije mlijeko nije završilo u otkupu.

 

 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset