Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Danas u podne kreće "Prometna učilica" – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

NATJECANJA

Danas u podne kreće "Prometna učilica"

Srijeda, 01. listopada 2014.

Od danas u podne pa do 30. studenoga uporabom "Prometne  učilice, web alata za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa, provest će se, šesto po redu, natjecanje u poznavanju prometnih propisa za sve učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj.

Naime, temeljem pokazanog zanimanja učenika za sudjelovanjem, kao i ostvarenih rezultata na dosadašnjim natjecanjima, Ministarstvo unutarnjih poslova i ove godine organizira ovo natjecanje, koje se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i tvrtkom Moj Telekom d.o.o. iz Zagreba te uz podršku Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARnet. 

Cilj natjecanja je, kroz povećanje razine poznavanja prometnih propisa i pravila, odnosno općenito povećanjem prometne kulture, smanjiti stradavanja djece i mladih u prometnim nesrećama.

"Prometna učilica" prilagođena je uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole te kroz poučne sadržaje i pitanja za provjeru znanja obrađuje tri tematske cjeline - kretanje pješaka u prometu, vožnju biciklom i djecu putnike u i na vozilima, a od ove godine, kao novinu, i četvrtu cjelinu, opasnosti kretanja i igre uz željezničku prugu. 

Na natjecanju će se bodovati pregled poučnih sadržaja "Prometne učilice" uspješnost u rješavanju vježbi te rezultati na deset ispita koje zadaje Ministarstvo unutarnjih poslova. Za najuspješnije škole, razred, učenike i voditelja najboljeg razreda, kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog programa, kojeg je Ministarstvo unutarnjih poslova nositelj, osigurane su vrijedne i poticajne nagrade.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset