Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Dražen Rimarčuk: 'Dopustili smo da Shved izgleda kao Jordan i nikad ga ne bih branio na takav način' – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

18.06.2018.

ANALIZA EUROBASKETA

Dražen Rimarčuk: 'Dopustili smo da Shved izgleda kao Jordan i nikad ga ne bih branio na takav način'

Ponedjeljak, 11. rujna 2017.

Za hrvatsku reprezentaciju je završen Eurobasket, još jedno prvenstvo gdje nismo uspjeli proći dalje u knockout fazi. 

U analizi utakmica, Dražen Rimarčuk, bivši košarkaš i trener prve ekipe i mlađih kateagorija ženskog košarkaškog kluba „Brod na Savi“, za Soundset Brod je rekao kako smo u skupini iznenađujuće dobro igrali na određenim pozicijama.

"Pozicija broj jedan nije tako loše reagirala, a na poziciji broj pet, ako je Planinić bio borben i izuzetno korektan uz napad Šarića ispod koša, taktički smo dobro izgledali", kaže i dodaje kako mu je nevjerojatan 101 poen, gdje je trebalo biti puno energije i naboja i u normalnom slučaju bi i sa 78 poena mogli pobijediti u utakmici.

"Ono za što ima puno pitanja je sigurno taktika, a potom i stalna rotacija, odnosno slaba obrana jedan na jedan. Tu je i mali broj prekršaka i presvilena i premekana obrana. Pustili smo Rusima jedan dobar napadački ritam prvog poluvremena, te ih nismo mogli zaustaviti u nastavku", ističe.  

Zbog izrazito agresivne obrane Rusa, kaže Rimarčuk, ušli smo u napadački problem gdje se vidjelo kako je u utakmici pobijedila obrana, a ne napad. A koliko je u ovoj cijeloj priči kriv Aco Petrović?

"Trebalo bi pomalo detaljnije analizirati sve. Iskustvo govori da treba znati na što smo se opredijelili i na koji način da igramo i branimo određene stvari, gdje nam je Shved izgledao kao Michael Jordan. Ono što smatram je da se nikad ne bi odlučio braniti ga na način na koji smo ga branili. A ako se već odlučiš na to, onda smatram da igrači snose isto veliku odgovornost", rekao je Rimarčuk.

Njegov osjećaj je kako je na poraz utjecao ili psihološki pad pod pritiskom da vrijedimo za medalju ili da smo protivnike jednostavno podcijenili. Ipak ističe kako je svijetla budućnost na dečkima koji dolaze te izdvojio jedino Bojana Bogdanović na čiju formu Šarić tek mora doći i zbog čega nije potvrdio svoju NBA kvalitetu. Izdvojio je i Tomasa koji je radio izuzetan obrambeni posao ali sve do ove utakmice, baš kao i Ukić. Smatra da bi utakmica išla u boljem smjeru da smo ranije ušli u veliki broj prekršaja i bonus.

Za kraj razgovora je rekao tko bi po njemu trebao uči u polufinale, odnosno osvojiti turnir. Slovenija, Španjolska, Srbija i Rusija su te reprezentacije, a za Španjolce predviđa zlato jer su, kaže, klasa za sebe.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset