Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Netko oštetio dio ograde oko spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

23.05.2018.

VANDALI ILI LOPOVI?

Netko oštetio dio ograde oko spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima

Četvrtak, 06. travnja 2017.

Prilikom obilježavanja 25. obljetnica tragičnog stradanja pripadnika 108. brigade hrvatske vojske naišli smo na prizor koji nas je šokirao.

Naime, netko je oštetio ogradu oko spomenika poginulima hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Slavonskom Brodu, kod Kazališno-koncertne dvorane Ivane Brlić Mažuranić. Otkinuto je nekoliko poprečnih šipki koje su povezivalte kromirane stupiće. 

Slavonski Brod je poznat po vandalskim ispadima i ne čudi nas kada s vremena na vrijeme naiđemo na oštećenu gradsku imovinu, ali ovdje je najvjerojatnije riječ o krađi s obzirom da su šipke bile od kroma. 

Oštetiti spomenik koji nam je podsjećanje na one koji su stvarali ovu državu i poginuli za našu slobodu je zaista izvan svake pameti.

Svakako bi možda gradske vlasti trebale razmisliti o tome da se uvede video nadzor kako se ovakve stvari ne bi događale, odnosno ako se ipak dogode da se pronađe krivac.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset