Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Predstavljanje monografije "Kuzma Kovačić" – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.05.2018.

PROMOCIJA

Predstavljanje monografije "Kuzma Kovačić"

Ponedjeljak, 01. srpnja 2013.

U galeriji Ružić danas će u 19 sati biti održana promocija monografije "Kuzma Kovačić", autora Milana Bešlića.

Monografiju će uz autora predstaviti Kuzma Kovačić, Nikola Albaneže i izdavač Božo Čović. Kuzma Kovačić se rodio u Hvaru 6. lipnja 1952. godine. Ondje je završio Gimnaziju. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je kiparstvo 1976. godine. Od onda je izlagao na četrdesetak samostalnih izložaba i mnogim skupnim izložbama u domovini i inozemstvu. Bavi se svim kiparskim disciplinama i tvorivima.

Kuzma Kovačić je autor brojnih spomenika i javnih skulptura te sakralnih djela, kao što su: Vratnice i Oltar Hvarske katedrale, Oltar hrvatske domovine na Medvedgradu ponad Zagreba, Spomenik papi Ivanu Pavlom II u Selcima na Braču, Spomenik dr. Franji Tuđmanu u Škabrnji, Spomenik Antunu pl. Mihanoviću u Gatima iznad Omiša, Spomenik fra Pavlu Vučkoviću u Sinju, Oltarni reljef Vječne proslave u crkvi Sv. Mati Slobode u Zagrebu i drugi. Također, autor je optjecajnog kovanog novca, prvog zlatnog i srebrenog novca te drugih zlatnika i srebrnjaka Republike Hrvatske. Nagrađen je s dvadesetak nacionalnih ili međunarodnih nagrada i priznanja. Dobitnik je tri državna odličja koja mu je dodijelio predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman.Djela mu se nalaze u najznačajnijim galerijama i muzejima u Hrvatskoj, te u Vatikanu.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset