Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Roditelji darivali organe preminule djevojčice – Slavonski Brod – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

26.04.2018.

DJEVOJČICA IZ NOVE GRADIŠKE PREMINULA

Roditelji darivali organe preminule djevojčice

Aleksandra Primorac | Ponedjeljak, 29. travnja 2013.

Poslušaj

00:00min

Unatoč naporima liječnika, spasa za jednu, od tri nastradale, djevojke u prometnoj nesreći koja se pšrije nekoliko dana dogodila ispred slavonskobrodske Poljoprivredne škole, nije bilo spasa. Podlegla je ozlijedama.

Jedna od tri djevojke, koje su teško nastradale u prometnoj nesreći protekloga tjedna, nažalost jučer je podlegla zadobivenim ozljedama, doznali smo u Općoj bolnici dr. Josip Benčević. Ozlijede glave i mozga nažalost bile su preteške da bi se djevojka iz Nove Gradiške, unatoč naporima liječnika, uspjela izvući. "Nažlost jedna djevojčica je preminula i učinjena je višeorganska eksplantacija, a druge dvije djevojčice su i dalje teško i dalje su u jedinici intenzivnog liječenja i dalje ide postupak njihova liječenja", potvrdila nam je rukovoditeljica Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje prim. dr. sc. Jasminka Kopić, dr. medicine, dodavši kako su ostale dvije djevojčice i dalje u teškom zdravstvenom stanju.

Tako su - u za njih iznimno teškom trenutku - roditelji nesretne djevojčica pronašli snage i odlučili organe svoga dijeteta darivati bolnici za liječenje pacijenata kojima je nužna transplantacija pojedinih organa.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset