Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Napad automobilom na ophodnju francuske vojske – Svijet i EU – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.05.2018.

Osude napada

Napad automobilom na ophodnju francuske vojske

Ana Dukić | Srijeda, 09. kolovoza 2017.

Napad automobilom na ophodnju francuske vojske u pariškom predgrađu Levalloisu kukavički je i teroristički čin, izjavila je u srijedu ministrica obrane Florence Parly, prenosi HINA. 

U namjernom napadu automobila šest osoba je ozlijeđeno od čega dvoje teško. Policija još traga za napadačem koji je pobjegao s mjesta napada.

Francuski mediji pišu da su ozlijeđeni vojnici koji sudjeluju u operaciji Sentinelle, odnosno vojnim pješačkim ophodnjama francuskom metropolom nakon niza terorističkih napada zadnje dvije godine. Napad se dogodio u osam sati ujutro, a načelnik Levalloisa Patrick Balkany ne dvoji da se radilo o namjeri.

Automobil, BMW, bio je parkiran u pokrajnjoj ulici, a kada su vojnici krenuli u ophodnju, vozilo je krenulo i ubrzalo prema njima. "Sve se dogodilo vrlo brzo. Namjerno je ubrzao prema njima", rekao je Balkany. 

Vojnici su hitno prevezeni u bolnicu, a dvojica su teže ozlijeđena. 

"Najsnažnije osuđujem ovaj kukavički čin, ali on nipošto neće smanjiti odlučnost francuskih vojnika u zaštiti zemlje", kazala je Parly.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset