Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Različita kvaliteta proizvoda za zapadno i istočno tržište – Svijet i EU – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

22.05.2018.

Europska komisija priznala

Različita kvaliteta proizvoda za zapadno i istočno tržište

Ana Dukić | Petak, 28. srpnja 2017.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i slovački premijer Robert Fica na sastanku su raspravljali o kvaliteti hrane u Europskoj uniji, prenosi RTL . 

Naime, Mađarska je nedavno utvrdila da je Nutella na njihovom tržištu nije identična tom proizvodu u zapadnim zemljama. Pobunile su se i druge zemlje Višegradske skupine zbog čega je, kao njihov predstavnik, slovački premijer razgovarao s predsjednikom Europske komisije. 

"Slovački potrošači imaju apsolutno pravo imati jednaku kvalitetu proizvoda. Nećemo to zanemariti. Problem različitih proizvoda nije beznačajan, posvetit ćemo mu punu pozornost. Također, kao Europska unija moramo dokazati da ne postoje građani druge kategorije. Svi građani imaju jednaka prava zbog jednakog dostojanstva", izjavio je Juncker medijima nakon sastanka sa slovačkim premijerom. 

"Za mene je najvažnije da je Europska komisija priznala problem i da će ga pokušati riješiti", istaknuo je slovački premijer Robert Fico, izrazivši nadu da će se prekinuti praksa kojom su Slovaci građani nižeg reda u Europi.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset