Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Bečki bal u Hrvatskom državnom arhivu – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

21.06.2018.

Humanitarni karakter

Bečki bal u Hrvatskom državnom arhivu

Petak, 16. lipnja 2017.

Sutra će se u Hrvatskom državnom arhivu održati bečki bal. 

To je prvi puta da se bal održava u Zagrebu. Time će se glavni grad Hrvatske upisati na kartu prestižnih gradova, koji su već ugostili ovu prestižnu manifestaciju poput Šangaja, New Yorka i Ria de Janeira. Cilj bala je građanima približiti bogatu i raskošnu kulturnu ponudu Beča. Orkestar Original Štraus Kapel odsvirat će Bečki valcer i Jelačić marš, a posebna gošća bala bit će sopranistica Antonela Malis.

"Za mene je nastup u Zagrebu posebno značajan upravo zato što simbolizira spoj dvaju kultura, dvije velike metropole, Beča i Zagreba", rekla je Antonela Malis.

Ulaznice će stajati 500 kuna, a dio prihoda namijenjen je Udruzi slijepih i slabovidnih osoba grada Zagreba istaknula je u ime organizatora Vesna Bojinović Grubić. 

"Sredstva koja će se tim putem prikupiti bit će namijenjena Udruzi slijepih Zagreb, s tim sredstvima potičemo njihovu proizvodnju sapuna", rekla je Vesna Bojinović Grubić.

Bečki bal važan je raznoliku turističku ponudu Zagreba istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

"Kulturni turizam u Europi ostvaruje preko 40% svih turističkih kretanja pa u tom smislu Turistička zajednica grada Zagreba posebno podržava i potiče projekte koji su vezani uz kulturu", rekla je Martina Bienenfeld. 

I gradonačelnik Bandić je uzbuđen oko bala, za kojeg se nada da će postati tradicija, ali na drugoj lokaciji.

"I ako mogu predložiti za iduću godinu održimo bečki bal na fontanama pod zvijezdama, imamo rapsodiju prekrasne glazbe i prekrasnog svijetla i vode", rekao je Milan Bandić. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset