Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 FOTO Uoči proljeća otvoreni Botanički vrt i pješački most – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

Zagrebačka ljepota

FOTO Uoči proljeća otvoreni Botanički vrt i pješački most

M.Š. / Soundset | Četvrtak, 03. ožujka 2016.

Metropola je od danas bogatija za pješački most preko Miramarske ulice, pasarelu koja spaja Botanički vrt i Adrenalinski park. ''Most zaljubljenih'' bit će građanima biti na raspolaganju u radno vrijeme Botaničkog vrta.

Jedna od najljepših zelenih površina našeg grada bit će tako još dostupnija Zagrepčanima, putnicima te mnogobrojnim turistima koji se nađu u blizini.

Arhitektonski projekt mosta izradio je Branko Silađin, a projekt mehaničke otpornosti Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Investicija je vrijedna milijun kuna, pojašnjava pročelnik Ureda za izgradnju Dinko Bilić.

Most će biti osvijetljen led-rasvjetom smještenom u rukohvate ograde. Uklonit će se postojeća žičana ograda Botaničkog vrta i zamijeniti novom od kovanog željeza.
Uz pješački most, nakon zimskog mirovanja svoja vrata otvorio je i Botanički vrt. Voditeljica vrta Biserka Juretić pojašnjava da je zbog lijepog vremena vrt otvoren mjesec dana ranije.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset