Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Slavni Jo Nesbo u Zagrebu – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

25.05.2018.

razgovor s krimić umom

Slavni Jo Nesbo u Zagrebu

Soundset/HRT | Četvrtak, 18. travnja 2013.

Norveški pisac Jo Nesbo, koji je svjetski ugled stekao kao vodeći predstavnik novog vala skandinavske kriminalističke književnosti, gostovat će u Hrvatskoj od 18. do 20. travnja u okviru zagrebačkog Noir festivala.

Danas će u 19 sati u Cineplexxu Kaptol centra održati tribinu na kojoj će kroz razgovor s književnicom Mimom Simić domaćoj publici pokušati otkriti ključ globalnog uspjeha nordijskih noir-kriminalističkih romana. 

Nakon toga, u 21 sat na istom će mjestu biti premijerno prikazan film Jackpot, norveška kriminalistička komedija nastala po jednoj od Nesboovih priča.

Sutra će Nesbo u 19 sati u knjižari Profil megastore predstaviti hrvatsko izdanje romana Snjegović, jedne iz niza svjetski uspješne serije njegovih krimića o problematičnom policijskom istražitelju Harryju Holeu. 

Nesbo, koji je strastveni penjač po stijenama, svoj će boravak u Hrvatskoj iskoristiti i kako bi obišao neke od njezinih planinarskih lokacija, najavili su organizatori objasnivši da će to činiti tijekom dana pa će se zato njegove književne aktivnosti obavljati u večernjim satima. 

Jo Nesbo rođen je 1960. u Oslu. Prodao je više od 9 milijuna knjiga diljem svijeta, dobitnik je brojnih književnih nagrada, ima vlastiti rock-bend, a najpoznatiji je po seriji od deset trilera o istražitelju Harryju Holeu, ciničnom samotnjaku, alkoholičaru s gomilom osobnih i emocionalnih problema, ali vrhunskom i poštenom policajcu.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset