Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Večeras se otvara novouređeni Britanski trg – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

25.06.2018.

Nova fontana

Večeras se otvara novouređeni Britanski trg

Ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

Večeras u 20 sati gradonačelnik Bandić službeno će otvoriti novouređeni Britanski trg. 

U promet će pustiti rotor usred kojeg je napravljena nova fontana. Podsjetimo taj je rotor prošlog tjedna, nakon što je dovršen, ponovno raskopan jer busevi koji su najčešće prometali na Britancu nisu u njega jednostavno stali. 

Bandić je tad rekao: "ništa ne koštaju jer radovi još traju. Ja ne znam što vas to toliko pika."

Na Britancu su uređene i sve postojeće zelene površine, pješačke zone, zasađeno je 20 stabala, a obnovljen je i parking. 

Također, uskoro bi se trebao potpisati i sporazum između grada i udruženja arhitekata kojim će biti izgrađeno idejno rješenje za podzemnu garažu i cjelokupno uređenje Britanaca. Jasenko Horvat sa zavoda za urbanizam Arhitektonskog fakulteta upozorava da ispod Britanca teče potok Kraljevac te da ako bi se krenulo u gradnju garaže prvo treba izmjestiti potok. Tu je i problem skučenosti prostora, a i to što je Trg sam po sebi geometrijski nepravilan. 

"Čak i nije ovalnih dimenzija unutar kojih bi se moglo racionalno organizirati garaža tako da je to jako upitno. S druge strane, pitanje je kome ta garaža služi, je li to garaža koja će navući dodatni promet kroz središte grada ili je to garaža koja služi naseljima sjeverno od Britanskog trga", rekao je Jasenko Horvat. 

Ako do gradnje garaže dođe, financirat će se proračunskim sredstvima. 

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset