Notice: Undefined index: section_filter in /srv/www.soundset.hr/web/vudu_application/controllers/ContentX.php on line 418 Zagreb šesti put domaćin međunarodnog turnira tenisača u kolicima – Zagreb i okolica – Vijesti — SOUNDSET - nacionalna radijska grupa

19.06.2018.

na velesajmu

Zagreb šesti put domaćin međunarodnog turnira tenisača u kolicima

Soundset | Četvrtak, 09. srpnja 2015.

U organizaciji Teniskog kluba osoba s invaliditetom Sirius u Zagrebu će se održati 6. Sirius Open powered by Pharmakon, najveći teniski turnir za osobe u kolicima u Hrvatskoj. Turnir se održava od 10. do 12. srpnja 2015. na terenima Zagrebačkog velesajma, a očekuje se sudjelovanje više od 30 tenisača i tenisačica s invaliditetom, koji dolaze iz cijelog svijeta. 

Sirius Open dio je međunarodnog UNIQLO Wheechair Tennis Toura, kao najveći hrvatski turnir među 160 turnira u više od 40 zemalja svijeta.

Hrvatsku će na ovom turniru predstavljati ukupno osam natjecatelja. Anto Joskić najbolje je rangirani hrvatski tenisač, a trenutno se nalazi na 114. mjestu ITF rang ljestvice. Na turniru će mu se pridružiti i Dražen Mikšić, Antonijo Arambašić, Jozo Miloš, Željko Kladarić, Ninoslav Krsnik, Zdenko Matić i Igor Ograjšek. Ovo je idealna prilika za hrvatske igrače da zbog blizine i praktičnosti, te domaćeg terena i publike prikupe važne bodove i podignu svoje mjesto na ITF ljestvicama.

Bojan Kovač, direktor turnira i predsjednik Teniskog kluba osoba s invaliditetom „Sirius“ izjavio je kako je ponosan što se turnir održava šestu godinu zaredom. "Unatoč svim financijskim problemima, uspjeli smo organizirati Sirius Open 2015. To jest mali, ali prijateljski turnir tenisača u kolicima. Svi organizatori su volonteri, strastveni ljubitelji tenisa, a najvažnije od svega nam je što težimo jednakosti. Naša misija je da ovim projektom pokažemo da sport ne poznaje granice“, izjavio je.

Svaki lonac treba poklopac.

Uključi se u raspravu, komentiraj!

Bez reganja nema komentiranja, brzo i bezbolno...

 

Komentari:

Prikaži jos
Soundset